2017-12-18 09:05:33• hírek • Bede Emőke

Karácsonyi dallamok töltötték meg a Kálvária templomot

Sokaknak ülőhely sem jutott vasárnap a Kálvária templomban, mégis remek hangulatban telt a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum diákjai és tanárai által tartott koncert.

A vasárnap délután 5 órakor kezdődő koncert zsúfolásig töltötte a templomot, a padok már jóval a kezdés előtt megteltek büszke szülőkkel és nagyszülőkkel. A műsort a Csendes éj többnyelvű előadása nyitotta, mely voltaképp az egész este szellemiségét is magában hordozta, hiszen ahogyan a felvezetőből is kiderült, a karácsony minden nemzet és felekezet számára ugyanazt az üzenetet hordozza.
 

A békés egymás mellett élés és a mások felé mutatott tolerancia fontosságára hívták fel a magyar, román, német és angol énekek által a figyelmet a líceum diákjai és tanárai, és ezt erősítették azok az apró karácsonyfák is, melyeket a templom előterében állítottak fel a kisiskolások. A fákat kézzel készített díszekkel dekorálták, melyek más és más szempontból ragadták meg az este üzenetét. Egyik karácsonyfán apró zászlók sorakoztak, a másikon több nyelven is lehetett köszöntéseket olvasni, a harmadik pedig egymás kezét fogó emberalakokkal jelenítette meg az ünnepi üzenetet.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: